Bijstand bij te laag inkomen?

Als je in Amsterdam woont kan het redelijk duur zijn om te leven. Van plek A naar B komen met de auto kan soms vrij lastig zijn vanwege verkeer en publiek transport is natuurlijk ook niet altijd even goedkoop. Daarnaast kan het ook het geval zijn dat je zoon of dochter naar school gaat en moet studeren en hiervoor een laptop of tablet nodig heeft. Als je loon al laag is kan dit heel lastig zijn om te financieren. Hiervoor zijn verschillende regelingen opgesteld die ervoor zorgen dat er toch nog een kans is dat het gefinancierd kan worden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten via www.rechtsbijstandverzekering.nl

In dit geval kan een rechtsbijstandverzekering handig zijn. Een verzekering kan ervoor zorgen dat als je verzoek wordt afgewezen dat je door middel van deskundige hulp toch recht krijgt op bijstand. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zijn er verschillende modules en kan je het best er op letten welke modules relevant zijn voor je situatie. Je kan natuurlijk bij je verzekeraar een verzekering afsluiten maar er zijn ook verschillende websites die verzekeraars vergelijken zodat je de beste kan vinden tegen de laagste prijs.

Een voorbeeld van zo’n website is www.rechtsbijstandverzekering.nl. Deze website biedt de optie om verschillende verzekeraars te vergelijken en de voor- en nadelen van verschillende bedrijven kan inzien. Ben je er uit welke verzekeraar je wilt kiezen? Dan kan je vrijblijvend doorklikken en snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten.

Bijstand: Heb je er recht op

Heb je een laag inkomen en is het moeilijk om bepaalde belangrijke zaken te financieren zoals een zorgverzekering of een laptop/tablet voor uw kind die deze voor school nodig heeft? Een te laag inkomen is al niet fijn voor je thuissituatie omdat je altijd huur, eten en elektriciteit moet betalen. Daarom kan het financieel lastig zijn om enkele zaken te regelen. Toch in speciale situaties heb je recht op bijstand bij laag inkomen uit Amsterdam. In Amsterdam heb je in deze situatie recht op 10 regelingen:

●       Stadspas met groene stip

●       Laptop/tablet middelbare school

●       Laptop/tablet lagere school

●       Scholierenvergoeding

●       Reiskostenvergoeding scholieren

●       Gratis ov-ouderen

●       Tegemoetkoming aanvullen OV

●       Regeling tegemoetkoming meerkosten (RTM)

●       Collectieve zorgverzekering

●       OV-vergoeding mantelzorgers

Op de website van Amsterdam kan je checken of je recht hebt op de benodigde soort bijstand en vervolgens deze direct aanvragen.

Waarom een rechtsbijstandverzekering handig kan zijn

Wordt je verzoek afgewezen maar voldoe je toch aan alles in de checklist? Dan kan je hierop in gaan en opnieuw een verzoek indienen. Door middel van de rechtsbijstand zou je eventueel een advocaat of deskundige kunnen inschakelen die u gaat helpen met toch krijgen waar u naar op zoek bent. Door de verzekering hoef je dan niet de volledige prijs te betalen van een advocaat of deskundige, wat natuurlijk veel kosten bespaart.

Denk je dus dat je recht hebt op bijstand bij een laag inkomen? Vul dan snel de lijst in op de website van Amsterdam, en check of je voldoet aan de eisen. Het is altijd beter om het zeker te weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *