Hoe werkt immigratie dienstverlening?

immigratie
Photo by Tim Mossholder on Unsplash

De immigratie dienstverlening is bedoeld voor kennismigranten. Dit zijn mensen van buiten de Europese Unie (inclusief Zwitserland) die naar Nederland komen voor werk. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er vele bedrijven, zoals compasnl.com die immigratie dienstverlening aanbieden. Deze dienstverlening is gebaseerd op de kennismigrantenregeling. Door deze regeling worden studenten en hoogopgeleiden uit het buitenland ondersteund. Hierdoor kunnen deze mensen met hun eigen kennis en talent een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. In dit artikel leggen we je uit hoe de immigratie dienstverlening in jouw voordeel kan werken!
Aan welke voorwaarden moet je voldoen om een kennismigrant aan te nemen?

Voordat je een kennismigrant in dienst kan nemen zijn er een aantal complexe zaken waar je mee te maken hebt. Ten eerste zijn er veel regels voor de verblijfsvergunning, waardoor dit proces lang kan duren. Daarnaast moet je ook als referent geregistreerd worden bij de Immigratie en Naturalisatie (IND). De voorwaarden hiervoor zijn dat je een betrouwbare partner bent van de IND. Verder moet je organisatie ook ingeschreven staan bij de KvK en je moet kunnen aantonen dat je onderneming niet failliet is. Om als referent erkend te worden moet je een aanvraagformulier invullen en de gevraagde bijlagen meesturen. Nadat je dit gedaan hebt, is het een kwestie van afwachten. De wachttijd duurt maximaal 3 maanden. Dit kan dus best lang duren, maar gelukkig is hier een goede oplossing voor, waardoor de kennismigrant direct aan de slag kan gaan en jij niet bezig hoeft te zijn met ingewikkelde taken. Deze oplossing wordt payrolling genoemd. Hier gaan we zo verder op in.
Wat is payrolling?

Payrolling is een vorm van juridische dienstverlening die gespecialiseerde bedrijven bieden. Hierbij wordt het werkgeverschap overgenomen door een ander bedrijf. Dit omvat het regelen van het salaris, de verloning, contractduur en zaken op het gebied van wet- en regelgeving. Het erkenningsproces kan een tijd duren, dus dit is de perfecte tussenweg voor zowel de kennismigrant als voor jou. Bij payrollen wordt het aanvragen en verlengen van de verblijfsvergunning ook geregeld door het bedrijf. Verder zijn er ook andere voordelen. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de payrolling geeft je ook persoonlijk advies, zodat jij gemakkelijk uit de voeten kan! Payrolling zorgt dus voor een soepele start voor de kennismigrant en jij hoeft je geen zorgen te maken over het doorlopen van moeilijke procedures. Dat klinkt zeker als muziek in de oren!

Welke regels zijn er bij payrolling?

Voordat jij je werkgeverschap laat uitbesteden zijn er wel een aantal belangrijke regels en eisen van de immigratie dienstverlening die je moet kennen. De desbetreffende persoon moet aan een aantal eisen voldoen, voordat hij of zij in aanmerking komt voor de kennismigrantenregeling. De kennismigrant is verplicht om een geldig paspoort te hebben en woonachtig te zijn in Nederland. En de meest vanzelfsprekende voorwaarde is dat de kennismigrant geen gevaar vormt voor de nationale veiligheid en de openbare orde. De regels die voor jouw bedrijf gelden zijn dat de arbeidsvoorwaarden volledig aansluiten op jouw onderneming. Ook heeft de kennismigrant recht op onder andere verlof en vakantiedagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *